AI-ul noua jucărie de cenzură a platformelor de social media
Inteligența Artificială - o nouă jucărie

De ceva vreme trendul cu Inteligența Artificială a crescut în ceea ce privește marile companii. Printre acestea se pot enumera Microsoft, Google, Amazon, Meta (Facebook & Instagram), dar și ByteDance (TikTok).
Cred că mulți dintre noi am întâlnit această nouă formă de tehnologie, însă poate nu așa la vedere sau nu am simțit în mod direct sau indirect acest impact.
Nu spun că această nouă „jucărie” nu este utilă, însă trebuie gestionată și utilizată cu maximă atenție. Da, este la început de drum și asta poate fi folosită ca o scuză, însă nu mereu este  pardonabilă această scuză.
Iată, un exemplu simplu și care nu are un impact atât de influent în viața noastră, însă uneori este deranjantă sau chiar frustrantă o acțiune luată în mod necorespunzător de către această tehnologie.
Întâmplarea se petrece pe platforma de socializare a celor de la ByteDance cunoscută sub numele de TikTok.
Comentariul meu ca răspuns la o întrebare pusă la un clip despre IT și tehnologie a fost șters de către AI deoarece acesta a considerat că încalcă Regulile comunității.

AI Tiktok

Este evident că am făcut contestație la această decizie, pentru a vedea clar dacă există și o parte umană ce verifică aceste contestații sau tot fluxul este lăsat la mâna „mașinilor”.
Am rescris comentariul meu ca răspuns, doar că am eliminat litera p din cuvântul „nup” și am lăsat emoticonul pentru a testa dacă acesta poate fi motivul ștergerii comentariului meu inițial. Doar că de data aceasta nu a mai fost șters, prin urmare AI-ul a interpretat acest cuvânt „nup” ca reprezentând o amenințare la adresa comunității, însă nu a știut să asocieze emoticonul la cuvânt ca fiind o parte amuzantă de exprimare.