Firefox 117 a fost lansat. Iată ce este nou

Cea mai recentă iterație a renumitului browser web de la Mozilla, Firefox 117, tocmai a ieșit.

Plină de multe caracteristici noi, îmbunătățiri și corecturi, această versiune vă va încânta cu siguranță. 

Firefox 117
Firefox 117: Cele mai noi caracteristici

Pentru aceia dintre voi care folosesc Firefox în locații precum IT, ES, AT, BE și PL, confortul autocompletării automate a cardurilor de credit s-a extins. Gata cu tastarea manuală, deoarece Firefox gestionează acum fără probleme detaliile cardului de credit pentru o experiență de cumpărături online mai ușoară.

O veste bună pentru fanii macOS. Firefox vă acordă acum puterea de a controla secvența de tabulare a controalelor și linkurilor. O simplă vizită la „about:preferences” este tot ce vă trebuie pentru a vă adapta experiența de navigare la preferințele dumneavoastră.

V-ați săturat să declanșați din greșeală meniul contextual? Firefox vă acoperă. A fost introdusă o nouă caracteristică – preferința „dom.event.contextmenu.shift_suppresses_event„. Această setare ingenioasă împiedică apariția meniului contextual atunci când apăsați shift și faceți clic dreapta.

Navigarea în listele de videoclipuri YouTube tocmai a devenit mult mai ușoară. Firefox 117 remediază problema derulării incorecte, asigurând o experiență de navigare fără întreruperi în timp ce explorați conținutul video.

O altă modificare trebuie remarcată pentru utilizatorii Linux pe mediul de desktop Wayland. Firefox își ia adio de la propriul indicator de partajare a ecranului. În schimb, indicatorul de partajare implicit al sistemului intră în lumina reflectoarelor, creând o experiență mai unificată și mai consistentă.

Apel către toți dezvoltatorii – Firefox 117 lansează un suport îmbunătățit pentru CSS nesting, pregătit și gata să vă împuternicească eforturile de stilizare. Acum activată în mod implicit, această caracteristică simplifică codul CSS și îl face mai curat și mai eficient.

Firefox adaugă acum suport pentru proprietățile CSS „math-style” și „math-depth„, împreună cu valoarea „font-size: math„. Acest lucru deschide posibilități interesante de redare a conținutului legat de matematică pe web cu precizie și finețe.

Traducerea automată locală a fost planificată să fie lansată în această versiune, dar a fost reținută din motive necunoscute. A fost disponibilă în versiunea beta și nu a ajuns în versiunea finală. Să sperăm că va fi disponibilă în unele versiuni viitoare.

Note de încheiere
Cu Firefox 117, Mozilla continuă să se adreseze bazei sale de utilizatori Linux și alte sisteme de operare cu multe îmbunătățiri orientate către utilizatori, cu remedieri meticuloase de erori și cu caracteristici prietenoase pentru dezvoltatori. În general, aceasta este o versiune minoră, având în vedere toate schimbările.

Sursa: DebugPointNews.com

Tradus și adaptat cu www.DeepL.com/Translator (free version)