Firefox primește extensiile Chrome cu brațele deschise
Acum puteți importa extensiile Chrome în Firefox.
Într-o actualizare majoră în direcția compatibilității între browsere, utilizatorii Firefox se vor bucura de avantajele importului de extensii Chrome, datorită unei noi funcții prezentate de Mozilla. Aceasta este un lucru important, deoarece ne aduce cu un pas mai aproape de a avea mai multă compatibilitate între browsere.
Mozilla a lucrat pentru a face ca extensiile să fie mai ușor de utilizat între mai multe browsere, iar această nouă funcție este în prezent în curs de testare.
Cea mai bună parte? Este deja disponibilă pentru toți utilizatorii celei mai recente versiuni stabile a Firefox.
Nu vă faceți griji, este foarte ușor să activați această funcție. Trebuie doar să urmați acești câțiva pași simpli și veți avea acces la funcția de import al extensiilor din Chrome.
Cum să importați extensiile Chrome în Firefox?
1. Pentru a activa această funcție, începeți prin a tasta „about:config” în bara de adrese a browserului Firefox. La apăsarea tastei Enter, va apărea un mesaj de avertizare. Spuneți „da” și continuați.
2. În bara de căutare de pe pagina ‘about:config‘, căutați ‘browser.migrate.chrome.extensions.enabled‘. Odată localizat, modificați valoarea sa la „True”.
3. Reporniți Firefox.
Funcția face parte din funcția existentă „Import date„. O puteți accesa în timpul configurării inițiale sau mai târziu, prin intermediul paginii Settings (Setări). Pentru a începe, urmați doar aceste instrucțiuni simple:
1. Faceți clic pe butonul Meniu (de obicei, trei linii orizontale) și navigați la Settings (Setări).
2. Căutați butonul „Import Data” și selectați-l.
3. După selectarea „Import Data”, alegeți Chrome din lista de opțiuni.
4. Extindeți opțiunile de import pentru a dezvălui extensiile și asigurați-vă că acestea sunt bifate.
După ce faceți acest lucru, expertul va începe să importe datele și vă va arăta rezultatul. De exemplu, în timpul testului meu, reușesc să migrez extensia Chrome „uBlock Origin” în cea mai recentă versiune de Firefox.
Cu toate acestea, este esențial să rețineți că această funcție este limitată în prezent la Google Chrome și la anumite extensii. Asta înseamnă că este posibil să nu funcționeze cu extensiile Edge.
Privind în perspectivă.
Soluția creativă a Mozilla implică compilarea unei liste de perechi de extensii care sunt disponibile atât în Chrome Web Store, cât și în Mozilla Add-ons Store. În loc să importe direct extensia Chrome, Firefox instalează echivalentul acesteia din magazinul de extensii al Mozilla. În timp ce această tactică acordă imediat utilizatorilor acces la extensiile lor preferate, dar cu câteva avertismente.
De exemplu, personalizările și ajustările de setări nu sunt importate. Deși acest lucru ar putea să nu reprezinte o problemă semnificativă pentru extensiile care funcționează fără configurări complicate, utilizatorii s-ar putea trezi nevoiți să reconfigureze setările sau să exploreze metode de import al configurațiilor, acolo unde este posibil.
În prezent, extensiile împerecheate sunt limitate și câteva sunt disponibile pentru a fi importate, cum ar fi uBlock Origin, LastPass și așa mai departe.
În mod incitant, Mozilla are planuri de a consolida această listă prin adăugarea mai multor perechi de extensii la funcția de import. De asemenea, planul de dezvoltare face aluzie la potențiala includere a importurilor din alte browsere în viitor. Deși există unele limitări inițiale, au fost puse bazele pentru viitor.
Sursa: DebugPointNews.Com
Tradus și adaptat cu www.DeepL.com/Translator (free version)