Linux Mint pornește la drum pentru LMDE 6 și face planuri de viitor cu Wayland.

Într-un anunț foarte așteptat pentru Linux Mint Debian Edition (LMDE), echipa a dezvăluit începerea lucrărilor la LMDE 6, viitoarea versiune a distribuției lor bazate pe Debian.

Cu numele de cod „Faye”, această versiune este pregătită să se bazeze pe fundația solidă a predecesorilor săi (LMDE 5), încorporând în același timp caracteristicile și îmbunătățirile interesante introduse în Linux Mint 21.2. Utilizatorii Linux Mint și LMDE au motive să anticipeze această versiune, deoarece promite să rafineze și mai mult experiența utilizatorului și să aducă în prim-plan funcționalități de ultimă oră.

Unul dintre punctele cheie ale LMDE 6 este alinierea sa la progresele prezentate în Linux Mint 21.2. Utilizatorii pot aștepta cu nerăbdare să primească o bază Debian 12 „Bookworm” cu diverse îmbunătățiri, inclusiv performanțe de sistem, pachete software actualizate și integrarea perfectă a celor mai recente patch-uri de securitate.

În paralel cu dezvoltarea LMDE 6, echipa Linux Mint pregătește, de asemenea, un ISO EDGE pentru Linux Mint 21.2. Când Linux Mint 21.2 a fost lansat, nu a existat niciun anunț despre EDGE ISO și am fost curioși dacă a fost întreruptă.

Dar nu este așa.

Acest EDGE ISO oferă un proces de bootare simplificat și fără probleme pentru cei dornici să experimenteze Linux Mint pe dispozitive nou-nouțe. Se așteaptă ca viitoarea versiune EDGE ISO pentru 21.2 să primească Linux Kernel 6.2 pentru cel mai recent suport hardware.

Merită citat faptul că ISO-ul oficial Linux Mint 21.2 are în prezent Linux Kernel 5.15 datorită bazei Ubuntu 22.04.

Privind dincolo de viitorul imediat, echipa Linux Mint face lumină asupra planurilor lor de perspectivă. Linux Mint 21.3, programat pentru o lansare de Crăciun 2023, poartă un aer de intrigă. În timp ce echipa promite să introducă noi caracteristici interesante, subliniază, de asemenea, o dedicare pentru aspectele pe termen lung. Acest lucru include un accent pe actualizarea instrumentelor de producție ISO și pe abordarea preocupărilor legate de boot securizat.

În plus, echipa Linux Mint caută să exploreze meticulos meritele și dezavantajele lui Wayland, evaluând potențialul integrării sale. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, echipa rămâne atentă la traiectoria Ubuntu, analizând accentul sporit pe care aceștia îl pun pe Snap și implicațiile sale pentru viitorul Mint.

Ca întotdeauna, nu există o dată de lansare ca atare pentru LMDE 6. Acesta va fi lansat atunci când va fi gata. Cu un istoric de dezvoltare liniștită și capacitatea de a naviga cu abilitate prin deciziile în amonte de la Ubuntu, echipa Linux Mint reprezintă un vârf al stabilității și al progresului.

Tradus și adaptat cu www.DeepL.com/Translator (free version)