EXT4 are o îmbunătățire a performanțelor pentru adăugarea de fișiere Delalloc

Odată cu actualizările sistemului de fișiere EXT4 pentru Linux 6.6 există curățări de cod și remedieri de erori. Dar o schimbare în special iese în evidență pentru impactul său asupra performanței.

EXT4 cu Linux 6.6 are performanțe mai bune atunci când se adaugă la un fișier cu alocare întârziată „delalloc”. Această optimizare a performanței vine datorită inginerului Alibaba Liu Song.

În patch-ul de optimizare, Liu Song explică: 

În acest moment, nu este nevoie de o optimizare:
În scenariul de scriere de adăugare delalloc, dacă dimensiunea i_size a inode-ului este extinsă din cauza scrierii în buffer, există scrieri delalloc în așteptare în intervalul până la i_size și nu este nevoie să se atingă de i_disksize, deoarece writeback va duce i_disksize până la i_size în cele din urmă. Oferă o îmbunătățire semnificativă a performanțelor în scenariile de scriere cu frecvență ridicată a aplicațiilor.

Am efectuat teste în mediul meu cu 32 de nuclee prin lansarea a 32 de fire de execuție concurente pentru a scrie în același fișier. Fiecare operațiune de scriere a avut o lungime de 1024 octeți și a fost repetată de 100000 de ori. Fără a utiliza acest patch, testul a fost finalizat în 7705 ms. Cu toate acestea, cu acest patch, testul a fost finalizat în 5066 ms, ceea ce a dus la o îmbunătățire a performanței cu 34%.

Mai mult, în scenariile de testare a versiunii 2.6.2 a Kafka, folosind pachete de 2K, cu acest patch a rezultat o îmbunătățire a performanței cu 10%.

A vedea o îmbunătățire de 34% cu multe scrieri simultane într-un scenariu de scriere de tip append-write este o realizare deosebită, iar creșterea performanței Apache Kafka cu 10% ca sarcină de lucru în lumea reală este, de asemenea, foarte bună de văzut pentru EXT4 cu Linux 6.6.

O comparație RAID a sistemelor de fișiere cu Linux 6.6 se face în curând pe Phoronix.

În afară de această muncă de optimizare a performanțelor, totuși, nu există prea multe motive de entuziasm pentru utilizatorii finali pentru EXT4 în Linux 6.6. Consultați acest Git pull pentru lotul complet de patch-uri de caracteristici EXT4 din acest ciclu.

Sursa: Phoronix.Com

Tradus și adaptat cu www.DeepL.com/Translator (free version)