Garuda Linux a lansat „Spizaetus” în noul ISO Hyperland

Echipa Garuda tocmai a dezvăluit cea mai recentă versiune – Garuda Linux „Spizaetus” 20231029. Această distribuție Linux bazată pe Arch este renumită pentru abordarea sa inovatoare de a prezenta ceva nou și interesant, ceea ce o distinge de alte variante Arch Linux. În această ultimă versiune, Garuda Linux oferă diverse caracteristici și îmbunătățiri care vă vor pune pe jar cu distribuțiile.

Garuda Linux 20231029: Ce este nou

Unul dintre principalele puncte forte ale Garuda Linux a fost întotdeauna gama largă de medii desktop și manageri de ferestre. Cu „Spizaetus”, echipa Garuda continuă să impresioneze prin oferirea aproape tuturor opțiunilor populare, oferind baze de utilizare diverse.

Utilitarul „garuda-update” a fost îmbunătățit pentru a gestiona conflictele apărute din cauza recentelor schimbări de nume de pachete în timpul tranziției de la kf5 la kf6 pentru activitatea de dezvoltare Plasma 6. În plus, acesta încorporează migrarea depozitului Arch Linux, abordând potențialele blocaje ale actualizărilor și menținând sistemul dvs. la zi.

Într-o mișcare de eficientizare a ofertelor lor și de asigurare a unei întrețineri de calitate, echipa Garuda a decis să întrerupă câteva ediții. Această decizie afectează edițiile MATE, LXQt-Kwin, KDE-git și Wayfire. Echipa se angajează să ofere publicului opțiuni bine întreținute și, din păcate, aceste ediții nu au îndeplinit criteriile. Cu toate acestea, nu sunt sigur de ce MATE și LXQt au fost abandonate. Ele sunt active.

Pentru utilizatorii de Linux aventuroși, Garuda Linux introduce Hyperland Wayland Compositor ISO. Aceasta vă permite să experimentați aspectul fantezist al lui Hyperland fără a fi nevoie să îl compilați singuri. Este o oportunitate fantastică de a explora un nou compozitor Wayland fără a avea grija de a-l configura manual. Amintiți-vă doar să folosiți parola implicită corectă în timpul instalării pentru a asigura o experiență fără probleme, pe care eu nu am reușit să mi-o dau seama în ciuda introducerii „garuda”.

Garuda Linux și-a luat adio de la Plymouth, instrumentul de animație personalizată pentru boot splash. În schimb, utilizatorii vor fi întâmpinați de ieșirea terminalului în timpul pornirii. Această schimbare este concepută pentru a oferi o experiență de pornire mai elegantă și mai informativă, aliniindu-se la angajamentul Garuda de a avea un sistem eficient și atractiv din punct de vedere vizual.

Înclinația echipei Garuda de a găsi alternative inovatoare continuă cu introducerea „ugrep”. Acest instrument este pregătit să înlocuiască „grep” și vine cu o serie de caracteristici uimitoare. Face parte din efortul continuu al Garuda de a îmbunătăți aplicațiile de bază, oferind utilizatorilor o experiență nouă și îmbunătățită.

KDE-git (Plasma 6) Repo

Vești incitante pentru cei dornici să arunce o privire în Plasma 6! Garuda Linux oferă primele compilări ale Plasma 6 prin intermediul unui depozit dedicat chaotic-aur-kde. Deși aceste compilări sunt experimentale și nu sunt destinate utilizării în producție, ele oferă acces mai devreme la viitorul mediului de birou Plasma. Puteți citi instrucțiunile detaliate despre cum să obțineți versiunea de dezvoltare a Plasma 6.

Notă de încheiere

În concluzie, Garuda Linux „Spizaetus” prezintă multe actualizări și îmbunătățiri care promit să vă facă experiența Linux mai ușoară și mai plăcută. Cu o selecție extinsă de medii desktop, performanțe îmbunătățite și un angajament față de excelența estetică, Garuda Linux continuă să fie o alegere de top pentru entuziaștii distribuțiilor bazate pe Arch.

Via: debugpointnews.com

Tradus și adaptat cu www.DeepL.com/Translator (free version)