Linux vine cu remedierea pentru Intel Fallout după ce Kernel-ul a dezactivat Buggy AMD fTPM RNG

Decizia de luna trecută ca kernelul Linux să dezactiveze generarea de numere aleatoare (RNG) pentru toate fTPM-urile AMD a sfârșit prin a avea unele consecințe nedorite pe sistemele Intel care au sfârșit prin a întrerupe comportamentul de suspendare S3.

Patch-ul de dezactivare a RNG pentru toate fTPM-urile AMD a sfârșit prin a provoca regresul unor sisteme Intel care au cauzat probleme la declanșarea suspendării S3 pe RAM. O corecție pentru această problemă a fost trimisă acum pentru versiunea Linux 6.6 ce se află în curs de fuziune și este marcată pentru a fi adusă și în seria de kerneluri stabile în zilele următoare.

În august, acest raport de eroare al inginerului de la Intel pentru Linux, Todd Brandt, a raportat că S3 s-a stricat pe cinci sisteme din laboratorul lor, cu un accident și o repornire la inițierea suspendării S3. Această regresie a kernelului a fost urmărită până la modificarea AMD pentru dezactivarea RNG pe toate fTPM-urile AMD.

Acest patch a fost creat pentru a corecta comportamentul de verificare al AMD fTPM pentru a remedia regresia pe echipamentele Intel:
Verificarea furnizorului introdusă de commit 554b841d4703 („tpm: Disable RNG for all AMD fTPMs”) nu funcționează corect pe un număr de fTPM-uri Intel. Pe sistemele raportate, TPM nu răspunde la pornire și returnează codul de comandă. Acest lucru face ca TPM să nu reușească să facă proba.

Deoarece numai Microsoft Pluton este singura combinație cunoscută de procesor AMD și fTPM de la alt furnizor, dezactivați hwrng. Pentru ca administratorul de sistem să fie conștient de acest lucru, imprimați și un mesaj de informare în klog.

Deoarece numai Microsoft Pluton este singura combinație cunoscută de procesor AMD și fTPM de la alt furnizor, dezactivați hwrng. Pentru ca administratorul de sistem să fie conștient de acest lucru, imprimați și un mesaj de informare în klog.”

La rândul său, acest patch a fost trimis astăzi ca parte a modificărilor TPMDD pentru versiunea Linux 6.6. Acest patch, la rândul său, este marcat pentru a fi implementat în versiunile stabile ale kernelului, odată ce va fi preluat de linia principală în zilele următoare sau în următoarele două zile. Această abordare îmbunătățită va rezolva comportamentul de suspendare pe sistemele Intel afectate, în timp ce încă dezactivează RNG pe toate sistemele AMD fTPM.

Sursa: Phoronix.Com

Tradus și adaptat cu www.DeepL.com/Translator (free version)