Manjaro 23.0 a fost lansat cu GNOME 44, KDE Plasma 5.27 și Xfce 4.18

Manjaro 23.0 „Uranos” a fost lansat ca cea mai recentă versiune a acestei distribuții Linux axată pe desktop, construită pe Arch Linux.

Odată cu lansarea lui Manjaro 23.0 există actualizări pentru cele trei variante majore de desktop disponibile: GNOME 44, KDE Plasma 5.27 și Xfce 4.18. Toate cele mai recente îmbunătățiri upstream pentru desktop pot fi găsite împachetate pentru etapa Manjaro 23.

Sub capotă, Manjaro 23.0 rulează pe kernelul Linux 6.5 recent lansat pentru a oferi cel mai bun suport și experiență hardware posibil, ceea ce înseamnă, de asemenea, că pe sistemele moderne Ryzen se utilizează în mod implicit driverul AMD P-State. Opțiunile de kernel Linux 6.1 LTS și Linux 5.15 LTS rămân disponibile pe Manjaro pentru cei care trebuie să rămână la rularea unei versiuni mai vechi de kernel.

Împreună cu mediile de lucru și kernel-urile actualizate există, de asemenea, o multitudine de alte actualizări ale pachetelor în vederea completării lui Manjaro 23.0. Descărcări și mai multe detalii despre lansarea Manjaro 23.0 de astăzi prin intermediul anunțului de pe Manjaro.org.

Sursa: Manjaro.Org