Mozilla prezintă pachetul oficial deb Firefox Nightly

Pentru cei care preferă distribuțiile bazate pe Debian, cum ar fi Debian însuși, Ubuntu, Linux Mint și altele, există vești interesante în ceea ce privește browserul.

Mozilla a introdus un depozit APT dedicat pentru utilizatorii de Linux bazat pe Debian, ceea ce face ca instalarea Firefox Nightly ca pachet .deb să fie o experiență fără probleme.

Acest depozit se aliniază perfect cu versiunile Debian și Ubuntu cu care sunteți obișnuiți, asigurând compatibilitatea cu sistemul dvs. existent. Spuneți adio zilelor în care vă chinuiți cu arhivele .tar.bz2 – acum, puteți instala și actualiza Firefox ca orice altă aplicație, totul datorită depozitului APT al Mozilla.

Avantajele pachetului Firefox Nightly .deb
Așadar, de ce ar trebui să faceți trecerea la pachetul Firefox Nightly .deb de la Mozilla? Iată câteva motive convingătoare:

  1. Performanță îmbunătățită: Vă veți bucura de o performanță mai bună datorită optimizărilor avansate bazate pe compilator. Firefox Nightly are ca scop principal să rămână în frunte în jocul performanței.
  2. Cea mai bună securitate: Pachetele .deb vin cu binare întărite, cu toate stegulețele de securitate activate în timpul compilării. Experiența dvs. de navigare tocmai a devenit mai sigură.
  3. Actualizări instantanee: Rămâneți la curent cu cele mai recente actualizări. Aceste pachete sunt integrate îndeaproape în procesul de lansare a Firefox, asigurându-vă că sunteți mereu la zi.
  4. Instalare simplificată: Nu este nevoie să vă creați propriul fișier .desktop; pachetul .deb simplifică procesul de instalare.
Versiunea Snap de la Ubuntu vs. pachetul .deb Nightly de la Firefox

În timp ce Ubuntu dispune deja de o versiune oficială Snap a Firefox, este esențial să ne amintim că nu există un PPA oficial Stable Firefox disponibil sau vreun fișier deb oficial. Ubuntu face treptat tranziția către un sistem complet bazat pe Snap, dar dacă preferați un Firefox deb nativ curat, aveți acum această opțiune.

Puteți avea Firefox Nightly fără să depindeți de diverse soluții de rezolvare sau să vă confruntați cu probleme la actualizarea binarelor precompilate. Țineți cont doar de faptul că este vorba de versiunea Nightly – perfectă pentru cei care tânjesc după cele mai recente caracteristici și îmbunătățiri.

Vă rugăm să rețineți că este o versiune de testare a Firefox. Așa că folosiți-o cu prudență. Noile caracteristici vin întotdeauna primele în versiunea nightly, urmate de versiunea BETA și de cea stabilă. O nouă versiune nightly sosește la fiecare 4 sau 5 săptămâni, în funcție de frecvența versiunii stabile.

Via: debugpointnews.com

Tradus și adaptat cu www.DeepL.com/Translator (free version)