Patch-urile Linux permit schimbarea formatului de compresie a hibernării pentru o performanță mai bună

În prezent, la hibernarea unui sistem Linux se folosește compresia LZO pentru a păstra conținutul memoriei, în timp ce o nouă serie de patch-uri postate astăzi de Qualcomm permite schimbarea API-ului de compresie folosit și face din LZ4 o nouă opțiune în timpul hibernării Linux.

Compresia LZO este folosită în prezent în timpul procesului de hibernare Linux, în timp ce patch-urile Qualcomm permit direcționarea API-ului de cripto (compresie) Linux pentru a suporta alternative. La rândul lor, patch-urile continuă să permită compresia LZ4 ca alternativă la LZO.

La trecerea la compresia LZO, rata de decompresie a sărit de la 335 MB/s la 501 MB/s și, la rândul său, a redus cu aproximativ o jumătate de secundă timpul de restaurare a sistemului.

Cu patch-urile propuse, LZO va rămâne modul de compresie implicit pentru hibernare, dar opțiunea Kconfig CONFIG_HIBERNATION_DEF_COMP_LZ4, care urmează să fie adăugată, va permite schimbarea modului implicit sau în timpul execuției prin intermediul unei noi opțiuni hib_compression=lz4.

Via: phoronix.com

Tradus și adaptat cu www.DeepL.com/Translator (free version)